Ez az oldal sütiket használ a felhasználói élmény javítására. Ha bővenn infót szeretnél arról, hogy használjuk a sütiket, ide kattintva részletesen is el tudod olvasni adatvédelmi tájékoztatónkat.
Kategóriák / Termékek

A Baldur's Gate 3 40%-os növekedést hozott a Hasbro-nakA Baldur's Gate 3 az elmúlt évtized egyik legnagyobb meglepetésslágerévé vált, és a valaha készült legjobb RPG-k egyikeként emlegették, és az idei Game Awards bemutatóján minden egyes díjat megnyerhetett. Az ilyen hírnév és a Dungeons & Dragons folyamatosan növekvő népszerűsége mellett nyugodtan feltételezhetjük, hogy a játék a Wizards of the Coast és a Hasbro aranytojást tojó tyúkja lett.

A játék PC-re és PlayStationre történő fokozatos megjelenése miatt, mivel a játék Xbox-verziója még várat magára, a pontos eladási adatokhoz és bevételekhez kissé nehéz hozzáférni. Szerencsére a Hasbro vezérigazgatója, Chris Cocks által vezetett közelmúltbeli befektetői értekezleten kiderült, mekkora kereskedelmi sikert aratott a Baldur's Gate 3, mivel az idei harmadik negyedévben 40 százalékkal növelte az egész vállalat digitális bevételét.

Nem csak ez, hanem a Baldur's Gate 3 megjelenése is nagy áldás volt a Wizards of the Coast számára, amely a játék alapjául szolgáló Dungeons & Dragons licenc tulajdonosa. A vállalat működési eredménye a harmadik negyedévben teljesen megdöbbentő, 99 százalékra nőtt. Ez nagyban köszönhető a Baldur's Gate 3-nak is, de jócskán volt bevételnövekedése az asztali fronton a legutóbbi Magic: The Gathering szettek népszerűségének köszönhetően. mint például A Gyűrűk Ura: Tales of Middle-earth és Wilds of Eldraine.

A Baldur's Gate 3 eladási száma azonban még mindig csak becslési szinten van, mivel a játék Steam és PlayStation kiadásaira vonatkozó eladási adatok gyűjtése eléggé bonyolultt. Jelenleg csak becslésekre lehet támaszkodni, de még a legkevésbé nagylelkűek is lenyűgöző számokkal büszkélkedhetnek

Jelenlegi legjobb tipp szerint is valahol 5,2 és 21,2 millió közötti eladott példányszámmal lehet számolni, és ez csak a PC-eladás a játék Steam DB oldalán található információknak köszönhetően, bár ez valószínűleg magában foglalja a korai hozzáférést, és nem fest különösebben pontos képet. Valószínűleg a Steam a legnépszerűbb platform a játékhoz, és nem csak azt feltételezhetjük, hogy a játék konzolokon is ugyanolyan jól fogy majd.

Az eladási számoktól függetlenül, tagadhatatlan, hogy a Baldur's Gate 3 hatalmas sikert aratott minden érintett számára, és a fejlesztő Larian Studios-t az iparág egyik legtehetségesebb stúdiójaként tartják számon a játék megjelenése óta. Sőt, Larian nemrég kijelentette, hogy már dolgozik a következő játékán, és talán, az egész iparág nevében mondhatjuk, hogy lélegzetvisszafojtva várjuk, hogy megtudjuk, mit főz a stúdió.

forrás: thegamer.com
Tartalomhoz tartozó címkék: JÁTÉK