Ez az oldal sütiket használ a felhasználói élmény javítására. Ha bővenn infót szeretnél arról, hogy használjuk a sütiket, ide kattintva részletesen is el tudod olvasni adatvédelmi tájékoztatónkat.
Kategóriák / Termékek

Asus asztali termékek 2024

Idén is bemutatta az Asus a világ legrangosabb technológiai mustráján, hogy mivel rukkolt elő erre az évre.
Számos termék kapott ráncfelvarrást, és számos újítást is láthattunk a bemutatott termékek között. Most a ROG vonal újításait szeretnénk bemutatni, amik között szép számmal találtunk hasznos holmikat, amiket mi is nagy izgalommal várunk.

Az első nagyobb termékcsoportot átölelő bejelentés a BTF, azaz a Back To The Future vonal volt az Asus előadásában. Ez egy kifejezetten gamer PC építési platform, ami a klasszikus asztali gamer PC-ket egy újabb szintre hivatott emelni, és be kell látnunk, hogy bizony vannak benne jól átgondolt megoldások.
A platform lényege az, hogy ha egy számítógépet teljes egészében BTF elemekből raksz össze, akkor nemcsak egy igen jól optimalizált, erős gamer gépet kapsz, hanem megjelenésben is egységes, és szinte teljesen kábelmentes lesz a látvány.
A rendszer alapja az Asus ROG Maximus Z790 HERO BTF alaplap, amit úgy terveztek, hogy minden csatlakozó az alaplap hátoldalár kerüljön, ami eddig elképzelhetetlenül tiszta kábelmenedzsmentet eredményez.

A BTF rendszer következő eleme az Asus ROG STRIX Geforce RTX 4090BTF. Ez a darab teljesen azonos a STRIX 4090-nel, a különbség annyi, hogy a BTF verzió el van látva egy nagyteljesítményű PCIe csatlakozóval is, amin keresztül a kártya közvetlenül az alaplapról kapja az áramot, így ennek a bekötéséhez sem kell majd egy zavaró kábel. Az alaplapi csatlakozóra kötve 600W teljesítményre képes a kártya, ami bőven elegendő az egészséges működéshez.Az egész rendszert pedig a ROG Hyperion GR70 BTF házba lehet majd gyönyörűen elrendezve beépíteni.

Monitorok terén is kapunk idén szép újításokat.
A ROG Swift OLED PG39WCDM egy felsőkategóriás, 39 colos, hajlított kijelző. Idén ez a modell továbbfejlesztett hűtést, egy még tökéletesebb OLED panelt kapott. Ez jóval nagyobb kijelző, mint az eddigi 34 colosak voltak, és ez eddig a leginkább hajlított monitor, amit az Asus valaha kiadott. A hajlítás mértéke 800R az eddigi 1800R-hez képest, ami sokkal immerzívebb élményt ad az FPS-ekben, de a szimulátorokban is.
3440x1440 pixeles felbontása pedig lenyűgöző, részletekben gazdag képet ad. 240Hz-es képfrissítése bármilyen kompetitív játéknál megállja a helyét, 1300 nit-es fényereje pedig gyakorlatilag szabadban is jól látható képet ad, ha esetleg a teraszon akarnánk CS2-zni.
A ROG SWIFT OLED RG27AQDP szintén egy felsőkategóriás, síkkijelzős, 27 colos oled modell, ami a világ első 480Hz-es képfrissítéssel rendelkező monitorja.
Ha pedig ez sem lenne elég, mindezt még megfejelték a ROG SWIFT OLED PG32UCDP modellel, ami egy síkkijelzős gamer monitor, ami a világon az első duál módú gaming monitorja. Ez annyit jelent, hogy egy gombnyomással tudjuk a monitoron változtatni a képfrissítést 480Hz-ről 240Hz-re.

Egy igazán ütős asztali setup-hoz egy igazán ütős monitortartó is dukál. Az Asus is pont így gondolta, így idén kidobta a ROG ERGO Monitor Arm névre hallgató, hát monitorállványt.
Különlegessége, hogy 8cm vastag asztallap méretig bármire felszerelhető, és a 3-11kg-os súlyig szinte mindent rá lehet pakolni, egészen 39 colos kijelzőméretig.
Felsőkategóriás karról lévén szó, felszerelés után, minden állítás vajsima mozdulatokkal működik, akár a monitor döntéséről, forgatásáról, vagy a magasság állításáról legyen szó. A rugós szerkezet tökéletesen fogja tartani abban a pontban a monitort, ahova állítod, és szinte egy ujjal fogod tudni állítani a készüléket az Asus ígérete szerint.

A miniszámítógépek terén is jelentős újításokat találunk idén. a NUC család is elég izmosra sikerült.
Ettől az évtől az Asus engedélyt kapott az Inteltől, az Ultra processzorcsalád házon belüli gyártására, így ezeket a gépeket egytől-egyig ezzel a procicsaláddal látták el, és hát ez tökéletes választásnak is bizonyult. Ezek a processzorok nagyon alacsony teljesítményen működnek, így tökéletesek ezekbe a kicsi házakba, ahol a hatékony hűtést nehezen lehetne megoldani az i7 vagy i9 verziókkal.Cserébe ezek a procik ezeken a teljesítményeken is maximális hatékonysággal tudnak működni, így kiegészítve a hozzájuk pakolt RTX 4070-es kártyákkal egy nagyon ütős gamer konfigot kapunk. Természetesen ezek a gépek rendkívül erősek, így nem kell behatárolni felhasználásukat csupán játékra, hiszen a legtöbb munkára, legyen az tervezés, grafikai munkák, tartalomkészítés, tökéletesen elegendőek.A kis gépekre egyszerre maximum 4 kijelző köthető, így azért elég komoly munkaállomásokat tudnak meghajtani, míg megjelenésben csupán egy 2,5 literes kis dizájnos doboz formájában ülnek vagy állnak az asztalon.

A ROG Carnyx egy kifejezetten streamerek számára kifejlesztett mikrofon.
A fejlesztés persze nem állt meg ott, hogy színes RGB ledeket raktak egy kondis mikrofon belsejébe. A Carnyx valós időben tudja szinten tartani a hangerőt még akkor is, ha mondjuk egy játék streamelése közben kicsit puskaporos lesz a helyzet, és elfelejted, hogy nem kéne kilyukasztani a hallgatóid dobhártyáját azzal, hogy túllövöd a hangfelvételed szintjét. A Carnyx gondoskodik róla, hogy az átvitt hang mindig kiegyensúlyozott maradjon. A mikrofonban egy beépített high pass filter gondoskodik a hang tisztaságáról, így akár mindenféle EQ-zás nélkül is jó eredményt érhet el a felhasználó egy-egy felvétel készítése során. A mikrofont beépített pop filterrel is ellátták, így nem kell egy külön eszköz, amit a miki elé kell pakolgatni.

A gamer egerek terén egy igazán üdítő újdonság a ROG Keris II Ace egér, ami egy nagyon letisztult, és annál inkább átgondoltabb modell.
Az egér egy ultrakönnyű, mindössze 54g súlyú vadállat, amibe egy 42 000DPI-s ROG AimPoint optikai szenzort tettek.
Az egér wireless módban 4000Hz-es frissítési rátával rendelkezik, míg kábelen használva 8000Hz-es frissítéssel dolgozik.
A gombok a ROG optikai mikrokapcsolói, amik már sok modellben bizonyítottak, 100 milliós kattintásra vannak hitelesítve, és ultrareszponzív érzetet adnak használatkor.
A vezeték nélküli kapcsolatról a ROG Speednova technológia gondoskodik, ami 0,9ms átviteli sebességet ígér.
Az asztali kiegészítőket egy nagyon szuper, kompakt, 65%-os billenytűzet bemutatásával fejezte be az Asus.
A ROG Falchion RX Low Profile egy igazán jól hordozható, gyors és alacsony profilú billentyűzet, ami az Asus legújabb fejlesztésű, alacsony profilú kapcsolóival van szerelve.
A billentyűzet nagyon intuitív és a ROG Speednova kapcsolatnak köszönhetően rendkívül gyors reagálású is. A duplán csillapított billentyűk nagyon kellemes, halk gépelési hangot ígérnek, így nemcsak a játékosok kedvence lehet, hanem azoké is, akik sokat vannak úton, és szeretnének egy jól hordozható, kiemelkedő minőségű billentyűzetet.

Összességében szerintünk az idei év asztali felhozatala nagyon jó összképet mutat, rengeteg tényleg használható, remek minőségű cuccal, amik közül sokan megtalálhatják azt, ami teljessé tudja tenni a munka vagy játékállomásukat.
Külön kedvencünk a minigépek, amik a megfelelő erő mellett rendkívüli energiahatékonysággal működnek, ami egyébként része az Asus kitűzött céljainak is, hogy olyan termékeket gyártsanak, amiknek az ökológiai lábnynomuk is minimális.
Tartalomhoz tartozó címkék: GAMER HÍREK HARDVER HÍREK